Inge Petersen
Har malet 2 eller 3 konge platter 2000 og 2001.
Har malet 2 eller 3 konge platter 2000 og 2001.
Inge Petersen er født i 1942 i København, men hun flytter til Korsør i 1950, da faderen får arbejde hos Nielsen og Petersen, et maskinværksted, som lå i Købmand Frederik Hansens gård, Algade 48.
Inge kommer i lære som frisør i 1959 og fortsætter et par år, men hun må opgive, da hun ikke kan tåle de væsker, der bruges.
Hun bliver 30/9 1961 gift med John D. Petersen, født 10/9 1939, der dør i 2014.
Sammen får de tre drenge, Henrik i 1962, Theil i 1964 og Jesper i 1967.
Inge bliver sundhedshjælper på Slagelse Sygehus i 1972
Da Scanglas lukke ned i 1982, vælger John, som er formand for Korsør Boldklub, at springe ud som restauratør ved at forpagte det nye vandrerhjem Svanegården samt KBs klubhus ved siden af.
Inge siger jobbet op og rykker med sammen med sønnen Henrik, som er bankuddannet med job i København.
Det bliver til fem gode år, hvorefter Henrik og Theil åbner Bagergården, mens Inger igen bliver sundhedshjælper, denne gang på Korsør Plejehjem
Inge begynder at male i 1968, og i 1981 er hun med til at stifte ”Kunstergruppen Storebælt” sammen med bl.a. Maria Kiralyalvy. Inge er aktiv der i mere ind 15 år.
Hun har udstillet på Næstved Sygehus, Dansk Olie og Naturgas i Sorø, Fyrkoen Gilleleje, Restaurant Rudolf Maties Kerteminde, Vestsjællands Amtsgård og på Bagergården.
Der var tavshed i salen, da det røde klæde bliv fjernet fra Fabrikant Henrik Norba Svendsen fugleskydningsplatte.
I april 2001 udbrød der brand i Svendsens Glasfiberfabrik på Møllevangen 42 i Korsør.
Fabrikken brændte ned til grunden, intet stod til at redde, et hårdt slag for den kommende fuglekonge Henrik Norba Svendsen.
Men via en god advokat og et godt forsikringsselskab samt en masse gå på mod, fik Henrik i løbet af kort tid opført en ny fabrik. Samme år blev Henrik fuglekonge ved Niels Windeleff’s skud.
Ved fugleskydningsfrokosten året efter skulle Henrik afsløre sin platte. Platten var blevet præsenteret for ministeriet ved myggefesten tre dage før fugleskydningen – en flot farverig platte, der illustrerede majestætens sejlsports interesse.
Henrik Norba Svendsen beretter:
Ved myggefesten gik snakken om året, der var gået som fuglekonge, meget af min tid var gået med branden omkring min virksomhed. Og når jeg kiggede rundt på mange af de andre platter, som hænger i Sommerlyst fra tidligere konger, kunne jeg jo se, at det tit var deres virksomhed, som var motiv på platterne, og det fik mig til at foreslå Henrik Bach, som var justitsminister i selskabet, og prøve at lave noget sjov ud af det.
Vi snakker om idéen om først at lave en platte, hvor min virksomhed stod i flammer for så lidt efter at fremvise den oprindelige platte. Henrik Bach syntes, det kunne være en fantastisk idé. Vi var de eneste, der vidste, hvad der skulle ske.
På dagen var jeg spændt på, hvordan det ville blive modtaget og tænkte, at det var Henrik Bach nok også.
Efter talen fra statsministeren Arne Weldingh om mit liv og levned, kom tidspunktet for afsløring af platten, og klædet blev fjernet. Der var helt stille i nogle minutter. Det første, jeg kunne høre nede fra salen, var, at en sagde: “Det kan man sgu da ikke.”. Langsomt begyndte snakken, og nogle begyndte at grine. Jeg følte nu, at tiden var kommet for at fortælle, at det selvfølgelig var en joke.
Oplagt af Henrik Bach 2024