Slagtermester Peter Worm
Fuglekongen 1890
Fuglekongen 1890
Fuglekonge 1890 Speditør Peder Nielsen Worm
Fuglekonge 3. juli 1890 Speditør Peder Nielsen Worm.
22. april 1861 borgerskab som slagter i Korsør.
Søn af slagtermester Niels Worm og hustru Sarine født Mathiesen.
Født 30. maj 1835 i Korsør.
Død 5. juli 1921 i Korsør.
Broder til slagtermester Jens Worm ( Fuglekonge 1887)
Havde i flere år slagterforretning på Havnepladsen.
Derefter en heste- og kreaturhandel.
Men i firserne udvandrede Worm til England, hvor han grundlagde en speditørforretning. Imidlertid brød han sig ikke om livet i England, så han kom hjem til Korsør og fortsatte med speditørvirksomhed der indtil få år før sin død.
Gift med Karen Marie født Nielsen.
Født i Frederikssund 1 maj 1839, død 11/12-1898, Algade 7, i Korsør.
Skyttekonge: Redaktør Adam Jensen.
Gave: 1 bord og 4 stole til skydeinspektionen.
Kilde Lokalhistorisk Arkiv i Korsør
Poul Berthelsen og Kirsten Borg.
Renskrevet Lisbeth Enøe Moosdorf.
Oplagt af Henrik Bach 2018
Korsør den 4 juli 1890.
Korsør Forskønnelses og Fugleskydningsselskab holdt indgår sin årlige fugleskydning i Korsør skov under livlig tilslutning fra medlemmernes side. Efter at selskabets Fuglekonge, Blikkenslagermester Gebert i går morges med fane og musik var blevet afhentet af bestyrelsen, drog processionen kl. 8 fra Hotel Korsør gennem hovedgaderne ud til skydepladsen ved pavillonen Sommerlyst, hvor fuglen stolt knejsede fra sit ophøjede sæde.
Før skydningen tog sin begyndelse marcheredes som sædvanlig rundt om plænen ved fuglestangen, hvorefter der udbragtes et leve for Fuglekongen, skytterne indtog så en let frokost, og gik derpå kl ca 10 i lag med fuglen. Skud på skud drønede nu ud i den klare luft og gav ekko i skoven, medens kuglerne fandt sikker vej til deres mål.
Ved 12 tiden var der, foruden de 4 guldæbler, 3 gevinster nedskudte, og da nu en stor del af selskabets øvrige medlemmer havde givet møde i skoven, blev skydningen afbrudt, og man samledes alle i pavillonen til dagens festmåltid.
Ved dette præsiderede selskabets formand, Møller Quistgaard, som på bestyrelsens vegne bød velkommen. Prokurator Strøbech udbragte den først skål, der gjalt Hs. Majestæt Kong Christian 9. I smukke ord mindede taleren om vor konge, og han sluttede med et jublende hurraråb efterfulgt leve for Hs. Majestæt. Konsul Th. Rasmusen holdt talen for Danmark. Formanden udbragte en Fuglekongens skål, og takkede ham for hans gave til selskabet, et større indrammet billede, der var ophængt i pavillonens sal. Fuglekongen udbragte en skål for Forskønnelsesselskabet. Prokurator Strøbech talte for selskabets æresmedlem Kammerherre Lützau, som takkede med et leve for Fugleskydningsselskabet. Fuldmægtig Harreschou rettede en tak til Korsør Byråd for den velvilje, der stedse udvises mod Forskønnelsesselskabet, når det ønskede at anlægge nye veje og lignende i skoven, og han håbede, når selskabet nu ville vise selskabet imødekommenhed. Taleren sluttede med en skål for Borgmester Sülow, der takkede med at udbringe et leve for Korsør Kommune. Derefter talte Smedemester Poulsen for Dannebrog, Guldsmed Larsen
For selskabets bestyrelse. Møller Quistgaard for damerne, og endnu flere skåler udbragtes, inden bordet efter et par timers forløb hævedes.
Skytterne tog derefter atter fat på deres dagværk med fornyet kraft, og sendte så velrettede skud mod fuglen, at denne kl. 4 var fuldstændig nedskudt.
Skydningen gav følgende resultat:
Brystpladen: (6 sølvspiseskeer) Speditør P. Worm (Redaktør Adam Jensen), skytten tildeltes skytternes udmærkelsestegn, en sølvfugl.
Højre Vinge: (1 sølv potageske) Købmand Th. Rasmusen (Skibsbygger Ludv. Tuxen Petersen).
Venstre Vinge: (1 sølv Kageske) Fuldmægtig Harreschou (eget skud).
Halen (6 forgyldte kaffeskeer i etui) Gæstgiver R. Petersen (Sadelmagermester Krogh).
Halspladen: (1 pletteret kaffekande) Skorstensfejermester Wichmann (eget skud).
Ringen: (1 jordbærske) Hotelforpagter Hansen (Sadelmagermester Krogh).
Kronen: (2 cabaretgafler i etui) Sadelmagermester Krogh (eget skud).
De 4 guldæbler , hvortil hørte mindre gevinster, blev nedskudte af Skibsbygger Ludv. Tuxen Petersen til Postmester Thorsen, samt til Tømrermester Bruus, Glarmester Jensen og Skorstensfejermester Wichmann ved egne skud.
Speditør P. Worm blev således selskabets Fuglekonge for det kommende år.
Festen der hele dagen havde været begunstiget at et prægtigt vejr, sluttede med et muntert bal om aftenen i Sommerlyst.
Kilde: Korsør Avis den 4 juli 1890.
Mediestream.
Jimmy Pedersen.
Henrik Bach 2023