Arne Sylow Rasmussen
Fuglekonge 2005
Fuglekonge 2005
Arne Sylow Rasmussen.
Fuglekonge i 2005.
Erhverv: Bankdirektør.
Død: 11. juli 2019.
Arne Sylow Rasmussen blev født den 8. oktober 1936 i Guldborg (Lolland). Gift med Else (f. Kok) i 1958. 2 døtre: Jette 1962 og Rikke 1966.
Arne startede som elev i Landmandsbanken i Sakskøbing i 1952.
1955-1957 Soldat i Næstved – Garderhusar.
1957-1962 Bankassistent i Nysted.
1962-1965 Bankassistent i Holbæk.
1965-1971 Bankbestyrer i Blågårds Afdeling, Blågårds Plads – Købenavn.
Dec. 1971-1997 Filialdirektør i Korsør.
Majestæten var formand fra turistforeningen fra 1972-1985, var initiativtager til Svanegården. Var tovholder ved byjubilæet i 1975, kom i Rotary i 1972, var konservativt byrådsmedlem fra 1978-1982, traf her i byen en anden “rodfrugt” fra Lolland, Erik Meincke, som han blev så gode venner med, at de i forbindelse med en sommerfest i turistforeningen fik ideen om at forskønne Tårnborgvej ved at plante træer hele vejen langs jernbaneterrænet til stor forbavselse for byens borgere, da man vågnede op om morgenen.
Den store berøringsflade bevirkede at Majestæten i 1985 blev norsk konsul, hvilket han var meget stolt over. Han har været i audiens flere gange, med til middag hos dronningen med det norske kongepar og til gallaforestilling. Han har også været til middag hos det norske kongehus, som er noget mere uformelt end det danske.
1997-2015 Som 60 årig blev han landmand i Svenstrup, skønt han ikke havde nogen erfaring. 2015-2019 Boede han og fruen på Agersøvej 5, Korsør.
Arne har altid været en meget aktiv herre: Byrådsmedlem i 2 perioder i Korsør Byråd. Formand for det Konservative Parti i en årrække. Formand for Brigade 51. 2000-2014. Medlem af Korsør Rotary Klub 1972-2019
Motivet på platten er delt op i tre elementer. En roemark (Fuglekongen er født på Lolland), et pengeskab (Bankdirektør i Danske Bank) og den Norske flag (Norsk konsul i 20 år).
Kilde Lokalhistorisk Arkiv i Korsør
Renskrevet Lisbeth Enøe og Lars Moosdorf.
Oplagt af Henrik Bach 2020
Under frokosten blev Fuglekongens platte også afsløret. Den er delt op i tre elementer. En roemark (Fuglekongen er født på Lolland), en pengeskab (Bankdirektør i Danske Bank) og den Norske flag (Norsk konsul i 20 år).
Vi har ikke styr på hvem, der har malet platten: Foto Lars Moosdorf 2020.
Dronning Else og kong Arne byder velkommen til de friske morgenskytter.
Niels-Erik Jacobsen og John Gordon
2 Bakkedrenge Emil og Frederik
Jørgen Linde og Erik Meincke
Af Lars Moosdorf.
Skydemast 1938 ved skovhuset
Skydeanlægget.
Når der skal være fugleskydning i Korsør Lystskov, kræver det en enorm planlægning, ikke alene skal alle de fysiske rammer om dagen være på plads, såsom indkaldelse af skytterne, borde, bænke, forplejning og meget, meget mere. Der skal også søges tilladelse til optog gennem byens gader, og fra politimesteren skal der indhentes tilladelse til at skyde. Normalt er det en formsag at få tilladelsen, men den sommer i 2006 gik tingene ikke helt som planlagt. Staten gjorde klar til en strukturreform, landets 271 kommuner skulle reduceres, og en ny politireform trådte i kraft. Så nu var det ikke længere politimesteren i Korsør man skulle spørge, men Næstveds politi. Herfra blev sagen sendt til et kontor i Nakskov, hvor der sad en emsig embedsmand, der ikke vidste noget som helst om fugleskydning. Ansøgningen blev purre afvist, med henvisning til at afskærmningsforholdene ikke var i orden.
Skydeanlægget 1973
Hidtil havde man skudt til en træfugl ophængt i en 12-15 meter høj mast, således at man skød i en vinkel på 45 grader i forhold til jordoverfladen. Skød man forbi, ville det lille stålhagl falde ned en kilometerspenge ude i Storebælt. Skydningen kunne dog få lov til at foregå, hvis man spærrede skoven af og placerede vagter i både på Storebælt, der via radiokontakt kunne stoppe skydningen, hvis et skib kom indenfor skudafstand. Gode råd var dyre… Skulle der spilles dart om kongeværdigheden?
Der var megen korrespondance mellem selskabet og politiet, men til sidst enedes man om et godkendt skydeanlæg med beskyttende plader til at fange vildfarende kugler, og en konstruktion med en skyde-bænk med en ring, som geværløbet var placeret i, således at man ikke kunne skyde udenfor afskærmningen. I huj og hast, blev et stillads opsat og nogle kraftige plader monteret, så alt var klar til dagen.
Året efter blev et mere permanent anlæg bygget, og det er det, som stadig står på skydepladsen ved Sommerlyst. Det skal tilføjes, at ingen, hverken før eller efter det nye skydeanlæg, nogensinde er blevet ramt af vildtfarende kugler.
Kanonkonge, Smed Niels Windeleff og tømmersvend Niels Lindegaard, får en snak om hvordan vi får de 220 kilos tunge plader op, på bagsiden sidder der en 4 mm jernplade beklædt med krydsfiner.
Plade 2 på vej op og hænge, På toppen af stilladset Niels Lindegaard med en kollega, under dem Henrik Bach og Niels Windeleff, Søren Bagger på vej op.
Kong Arne II
På tirsdag den 13. juni afholder Korsør Fugleskydnings- og Forskønnelsesselskab sin årlige og meget traditionsrige Fugleskydning. Èn er dog ændret, nemlig mødetidspunktet ved Lovsøen: Det er i år kl. 08.00
Med til traditionerne hører også ”Statsministerens” beretning om den siddende konge – Hans Majestæt Kong Arne II, alias Arne Sylow Rasmussen. Beretningen offentliggøres under fugleskydningsfrokosten, men vi kan allerede nu løfte en flig af beretningen.
Beretningen om den siddende majestæt er særdeles fyldig og tager stort set udgangspunkt fra Ruder Konge var Knægt.
I disse linier har vi plukket fra tiden i Korsør, der har været præget af stor aktivitet.
Majestæten var formand fra turistforeningen fra 1972-1985, var initiativtager til Svanegården, var tovholder ved byjubilæet i 1975, kom i Rotary i 1972, var konservativt byrådsmedlem fra 1978-1982, traf her i byen en anden rodfrugt fra Lolland, Erik Meincke, som han blev så gode venner med, at de i forbindelse med en sommerfest i turistforeningen fik ideen om at forskønne Tårnborgvej ved at plante træer hele vejen langs jernbaneterrænet til stor forbavselse for byens borgere, da man vågnede op om morgenen. Som det vil ses skulle der løbes stærkt, Majestæten har 2 gange løbet Eremitageløb. Lidt maliciøst fik han Flintholm på Tårnborgkroen til under et bestyrelsesmøde at skifte lås på Eriks cykel, således at han fik lejlighed til at afprøve sin promille, da han skulle forsøge at låse den forkerte lås op. Turistarbejdet bevirkede bl.a., at tyske turister anført af en professor var ”på sporet af vikingerne” som tema for turistrejsen, fluks skaffede Majestæten Frederikssundvikingerne til at bemande Trelleborg, tysk fjernsyn var på pletten, vikingerne stormede ud fra langhuset, hvorpå professoren var ved at få hjerteslag, da en af vikingerne havde monikel.
Majestæten har også været formand for ”Brigade 51” i Korsør, brugte faktisk al sin fritid i øvrigt på 3 sommerhuse ved Marielyst, har samlet frimærker i 50 år, har fisket øl med Meincke så store, at de måtte sømmes fast på døren for at få hold på dem – det er muligvis en lystfiskerhistorie – og er gået en del på jagt.
Da Majestæten kendte direktør Knus Sørensen i Danske Bank godt fik Majestæten lov til at gå på pension som 60-årig og har siden – uden forkundskaber – kastet sig over landbruget ude ved Stigbjerg – han har dog været elev i Landmandsbanken – og pløjer, harver og tromler og mærkeligt nok kan man efter 4 år få det grønne kort, uanset, hvordan det går.
Der er nu ingen tvivl om at det går godt nok, Majestæten har været på udlandsrejser i de senere år til Kina, Egypten, Australien, det meste af Sydamerika, så lidt gryn er der vel kommet af, hvad der gennem et langt liv er blevet sået.
Den store berøringsflade bevirkede at Majestæten i 1985 blev norsk konsul, han har været i audiens flere gange, med til middag hos dronningen med det norske kongepar og gallaforestilling, også været til middag hos det norske kongehus, som er noget mere uformelt end det danske, her sprudlede Majestætens vid igen, idet han til en lidt uanseelig person sagde: ”Hvad er du så i systemet?”, det viste sig så det var hofmarskallen.
Ved frokosten gik hatten rundt, Boligminister Henrik Bach søgte penge til et nyt gulv i den store sal. Der blev frokosten samlet 146.000 kr. ind, her ses Korsør erhvervsforenings formand Poul Møller. Men check på hundredetusinde, til en glad Statsminister Arne Weldingh
Det er din tur til at slå.
Jørgen Nayberg og Flemming Storm.
Tonni, Morten, Viggo og Lars, venter spændt på Thomas.
Fuglene plukket, hvem bliver fuglekongen 2006?
Hvor mange skud der skulle til før fuglen måtte lade livet er ikke oplyst, i begyndelsen af drengedagen falder skuddene fra skytterne forholdsvis hurtigt, efter frokosten går det mildt sagt noget langsommere og ikke alle skyder når det er deres tur, det kan man bemærke ved selvsyn.
Politiassistent Kurt Sørensen. Fuglekonge 2006
Ny konge 2026 Politiassistent Kurt Sørensen, Statsminister Arne Weldingh, Byrådsmedlem Arne Sylow Rasmussen
Indenrigsminister Søren Bak Ny konge Politiassistent Kurt Sørensen, Statsminister Arne Weldingh, Byrådsmedlem Arne Sylow Rasmussen, Justitsminister john Nielsen, boligminister Henrik Bach
Aftenfesten
Arne dør 11 juli 2019
Henrik Bach 2023
JSP