Teknisk Designer Lars P. Moosdorf

Fuglekonge 2023

Lars Peter Moosdorf blev født i Korsør  den 5. april 1963. Forældrene var Bogtrykker/redaktør Jørgen Nielsen (Korsør Posten) og Anne-Marie Moosdorf Nielsen.

Lars voksede op på Ceresvej 32a (Kok-Jensens gamle fiskerleje).

Ved siden af huset, hvor Frømandsklubben og Surfer-klubben nu ligger, var tjæretønden, hvor der tidligere blev tjæret garn. Man var gået over til nylon-garn, der ikke skulle tjæres, men anlægget lå der stadigvæk. Det gjorde de gamle tromler med tjære også! Det var forbudt område, men det var også en magnet på omegnens unger. Man dyppede en tyk gren i tjære, viklede avispapir omkring og gentog det flere gange, så havde man en god fakkel, der kunne brænde i flere timer.

Det var også forbudt at sjunse om vinteren (At sjunse var at stage rundt på isflager ude på Storebælt) Og det er sket, at Lars er kommet hjem helt blåfrossen med våde bukser fra lårene og ned.

Lars gik i ”Den lille Børnehave”, der lå hvor tidligere fuglekonge Jan Læby bor i dag, senere gik han på ”Skolen ved Noret” og fra 8-10. klasse på ”Byskolen”.

Efter skolen arbejdede Lars dels på Storebæltsfærgerne og dels som fotograf på Korsør Posten (Lars P. Foto), og i 1983 aftjente han sin værnepligt i Den Kongelige Livgarde.

I 1984 påbegyndte han uddannelsen som Teknisk Designer i Slagelse. Efter endt uddannelse blev han ansat på Statens Vejlaboratorium i Roskilde, og da man startede med at bygge den faste forbindelse over Storebælt, blev han ansat i MT Group, der stod for tunellen, senere rykkede han over til det franske firma SDEM Alsthom der stod for kablerne på højbroen. Lars var dermed med fra start til slut på den faste forbindelse.

Da Lars cyklede hjem den sidste dag, kørte han lige ind og hilste på Arkitekt Holger Petersen (fuglekonge i 2002), og spurgte om han evt. havde et job ledigt. Lars startede hos Holger dagen efter.

Da Rådgivende Ingeniør Sigfred Lorentzen i 1998 søgte en Teknisk Assistent søgte Lars jobbet, og fik det. I 2008 blev Lars medejer af firmaet, men måtte dreje nøglen midt i finanskrisen i 2013.

Siden har Lars haft job i det Rådgivende Ingeniørfirma Lyngkilde i Næstved og i VVS firmaet Vicotek Kirkebjerg i Osted. Og siden 2019 har han været ansat på Ringsted Spærfarbrik i design og tilbudsafdelingen.

Mens Lars arbejdede hos MT Group i 1993 mødte han Lisbeth, der også var ansat ved den faste forbindelse, de blev gift på Lars’s fødselsdag i 1996.

Lars er medlem i flere foreninger: Garderforeningen hvor han tidligere har været formand, Numismatisk forening, 100 mandsforeningen hvor han er i bestyrelsen, Korsør Lions hvor han pt. er præsident, og ikke mindst Duknakkernes Forening, en drengeklub som Lars startede i 1988 sammen med Henrik Bach (fuglekonge i 2017).

Lars var med til at starte Korsør Bios’ Venner i 1992 også sammen med Henrik Bach, og Lars har været frivillig i biografen indtil 2018 (26 år) hvor han syntes at nu havde han ydet sit for biografen.

Lars er historisk interesseret, han skriver i øjeblikket på en bog om Korsør Fugleskydnings- og Forskønnelsesselskab, derudover samler han på antikke danske glas og karafler, som han helst finder på loppemarkeder til en meget billig pris. Desuden er Lars glad for at lave mad, og griller gerne på terrassen.

Lars Moosdorf har været Fanebærer i 29 år. Her i 2005 på vej mod morgen mad hos, Tømrermester Claus Jensen Fuglekongen 2004. Foto Henrik Bach.


Dronning Lisbeth og Kong Lars den I

Referat af stiftende generalforsamling i Korsør Fugleskydningsselskab

torsdag den 9. november 2023, på Restaurant Madam Bagger.

På initiativ fra Henrik Bach, Tomas Læby og René Høyer.

Der var mødt 37 interesserede frem.

1. Velkomst. Henrik Bach bød velkommen og forklarede kort hvorfor det er nødvendigt at stifte et nyt selskab:

Henrik Bach bød velkommen og forklarede kort hvorfor det er nødvendigt at stifte et nyt selskab: Det forholder sig sådan, at det gamle selskab Korsør Fugleskydnings- og Forskønnelsesselskab, ikke længere har kapital til at beholde bygningen Sommerlyst i Korsør Lystskov. Bygningen er sat tilsalg, men det er småt med interesserede købere, og selskabet trues af konkurs. Så for at sikre fortsat fugleskydning i Korsør, er det rettidig omhu at skabe et nyt selskab der er uafhængigt af Sommerlyst, med navnet: Korsør Fugleskydningsselskab. Henrik opfordrede også de fremmødte til at komme med forslag til et logo til det ny selskab.

2. Valg af dirigent. 

Kim Hansen blev valgt.

3. Orientering om de faktiske forhold omkring Korsør Fugleskydnings- og Forskønnelsesselskab.

Per Vesterholm fortalte at kreditforeningen har fået besked på at Sommerlyst skal vintersikres (selskabet har ikke midlerne til det). Det blev oplyst at der er en lille mulighed for at bygningen alligevel kan blive solgt.

Hvis det lykkedes at få solgt bygningen, vil det nye selskab, glide over i det gamle selskab.

4. Stiftende generalforsamling.

4 a. Vedtagelse af love og vedtægter for Korsør Fugleskydningsselskab. Kim Hansen delte kopier af vedtægterne rundt. De er en afskrift af vedtægterne fra det gamle selskab, dog er de steder ser står ”Sommerlyst”, erstattet med ”Skydestedet”, og så er ”Forskønnelsesselskabet” fjernet.

Der var en smule debat, men vedtægterne blev godkendt med få rettelser.

Udover tastefejl, var rettelserne: §3. Valg af registreret revisor. Blev rettet til: Valg af revisor.

§4. Minister suppleanterne kan indkaldes af ministrene, til udførelse af supplerende opgaver i forbindelse med fugleskydningens planlægning og afholdelse. Blev rettet til: Minister suppleanterne og medlemmer kan indkaldes af ministrene, til udførelse af supplerende opgaver i forbindelse med fugleskydningens planlægning og afholdelse.

4 b. Vedtagelse af regler for fugleskydning. Disse blev vedtaget med rettelse af §6 P.

Hvis en skytte, efter at hans navn er råbt op 2 gange, ikke er kommet til skydestanden, skydens hans skud af den efterfølgende skytte.

Ændret til: Hvis en skytte, efter at hans navn er råbt op 2 gange, ikke er kommet til skydestanden, springes han over.

4 c. Valg af ministre.

Niels Erik Jacobsen blev valgt som statsminister. Max Klintskov som finansminister. Erik Knudsen, Jan Ziiersen og Søren Bak-Gullev blev også valgt til ministeriet. Jens Kjær og Jimmy Pedersen blev valgt som Suppleanter.

Tomas Læby blev valgt som revisor.

4. d. Fastsættelse af tingskat. Der var forslag om 700.- kr. for virksomheder og 350.- kr. for personligt medlemskab. Dette blev vedtaget. Tingskat bliver opkrævet i februar.

Medlemmer af det gamle selskab, der ikke var tilstede, vil modtage et brev med en opfordring om at komme med i det nye selskab.

5. Opfølgning. Stor tak til Initiativtagerne, og stor tak til det nye ”hold”.

6. Eventuelt. René Høyer spurgte til økonomien i den ny forening. Kim Hansen svarrede at der er lidt penge i Kongeforeningen der kan gå til det nye selskab, og når der så bliver opkrævet tingskat, skulle der være nok til at afholde fugleskydning.

René opfordrede ministrene om at søge sponsorater. Der var også en opfordring om at søge kommunens §18 midler. Samt en opfordring til at lave et knaphulsemblem der evt. kunne sælges til medlemmerne.

Henrik Bach 2023.