Inspektør Knud Rasmussen
Fuglekongen 1960
Fuglekongen 1960
Fuglekonge i 1960: Knud Rasmussen.
Erhverv: Forsikringsinspektør ved Codan.
Så vidt vi har fundet frem til, stammer billedet fra Codans personaleblad, og ved siden af det et udklip fra avisen, hvoraf det fremgår, at Knud Rasmussen blev fuglekonge ved eget skud. Det fremgår også af et avisudklip, at hr. slagtermester Niels Müller sikrede sig haleæblet ved Knud Rasmussens skud, så han må have været en god skytte.
Knud Rasmussen blev født den 16. februar 1909 på Agersø By.
Kom til Korsør i år ca. 1930 for at skulle køre rutebil hos sin onkel.
Korsør den 28 juni 1960.
Festlig optakt til dagens fugleskydning.
Med stiv kuling og uden for gode udsigter for dagens vejrlig oprandt i morges Korsør Fugleskydnings og Forskønnelsesselskabs fugleskydningsdag. I morges marcherede et hornorkester – som traditionen byder det – gennem byen og senere mødte orkestret og selskabets ledelse m. fl. op hos Fuglekongen, Tømrermester Holger Christensen i hvis domicil på Kruusesvej man hyggede sig en stund.
Efter audiensen genoptoges ved godt 9-tiden marchen gennem byen. Forrest førtes selskabets fane, og efter orkestret fulgte to hvidklædte drenge, der på en laurbærkranset bakke bar dagens præmier.
Foruden “Kongen” og ledelsen indgik en snes skytter i processionen.
Fra Skovvej gik man over til rullende transport, der bragte selskabet til Sommerlyst, hvor fuglen ventede på at blive pillet ned.
Hele formiddagen er der skudt livligt, og ved middagstid samledes skydebrødrene til den vederkvægende fugleskydningsfrokost, mens der i aften er afslutningsfest med præmieuddeling.
Dagens næste avisudgave.
Den nye Fuglekonge sikrede sig kronen ved eget skud.
Korsør Fugleskydnings og Forskønnelsesselskab hædrede i aftes ved en formidabel aftenfest på Sommerlyst sin nye Fuglekonge.
Det blev Inspektør Knud Rasmussen der løb af med værdigheden, og han sikrede sig endog “Kronen” ved eget skud. Skydningen fik et helt igennem vellykket forløb, og ved 16 tiden, var man ved vejs ende.
Dagens enkelt resultater:
Halsæblet: C. E. Rasmussen (Holger Christensen).
Haleæblet: Fru Slagtermester Niels Müller (Inspektør Knud Rasmussen).
Venstre Kloæble: Jernhandler Vilhelm Jensen (Skydeinspektør Svend Hansen).
Højre Kloæble: Arkitekt Rode ( ved lodtrækning).
Venstre Kloæble: Forvalter Hans Jensen (Malermester Svend Aage Hansen).
Højre Vingeæble: Fru Prokurist Bo Hansen (Direktør Bjarne Fischer).
Halspladen: Vand og Gasmester Henry Jensen (Max Stauffeldt).
Halepladen: Tobakshandler H. Vinkelgaard (Malermester Svend Aage Hansen).
Ringen: Fru Købmand Verner Sørensen ( Arkitekt Ole P. Hansen).
Kronen: Grosserer Helge Jørgensen (Direktør Bjarne Fischer).
Venstre Vinge: Smedemester P. V. Hansen (Malermester Rasmus Petersen).
Højre Vinge: Tømrermester Svend Andreasen (Kommandør P. Würtz).
Brystpladen: Inspektør Knud Rasmussen (eget skud).
Dagens program fulgte hele det traditionsrige ritual, som hører lejligheden til. Stemningen var den bedst tænkelige, og det blev en virkelig fridag for de mange festdeltagere. Ovenud vellykket var ikke mindst frokosten, ved hvilken der blev talt af bl.a Herreekviperingshandler Knud Aarsø, Vand og Gasmester Henry Jensen, Fuldmægtig H. E. Sørensen, Tømrermester Holger Christensen, Blikkenslagermester Buch Jensen, Afdelingsformand Svend Andersen, Kommandør Würtz og Politifuldmægtig Waarst.
Der lød mange velkomstord til de ledende folk, som deltog fra Flådestation Korsør, ligesom der udtaltes håbet om et godt forhold mellem Korsør Bys borgere og søværnet. Kommandør Würtz replicerede med at takke for velkomsten. Han sagde videre, at der havde været mange betænkeligheder omkring søværnets overtagelse af søbatteriet. Det havde således kostet en halv million at sætte den i stand, og da man forleden havde holdt “åbent hus” var der kun kommet 6 korsoranere for at se resultatet!
Når man udtaler forventning til, at søværnets tilstedeværelse i Korsør skal få betydning for byens handelsliv, må jeg slå fast, fortsatte kommandøren, at det er helt op til Korsørs borgere selv at bestemme, om man vil være konkurrencedygtige i kapløbet om vor købekraft. Det spiller en rolle, om man befinder sig godt i Korsør. Det må være byens opgave at tage imod dens gæster – og hermed de mange marineskibe som i tidens løb vil komme – på venlig måde.
Kilde: Slagelse Posten den 28 og 29 juni 1960.
Mediestream.
Jimmy Pedersen
Henrik Bach 2023
JSP