Borgmester Dir. H. Christoffersen
Fuglekongen 1955
Fuglekongen 1955
Fuglekonge i 1955: Herman Johannes Christoffersen.
Erhverv: Borgmester / Direktør.
Herman Johannes Christoffersen dør 2. marts 1968 i Korsør.
Herman Johannes Christoffersen blev født den 19. september 1901 i Birkegade i København som søn af grønthandler Lars Peder Christophersen og fru Anna Marie, født Jepsen.
Gift den 1. April 1926 i Skt. Markus Kirke på Frederiksberg med ekspeditrice Lilly Kisbye, født den 5. januar 1905 i Nyborg og død i Korsør den 30. december 1985. De får sønnerne Otto, født i 1932, og Flemming, født i 1940 og Leif, født i 1942.
1. marts 1921 bliver Herman Christophersen ansat som kontorist i Fiskenet A/S Korsør efter at have lært handel i Præstø.
Prokurist 1924, senere forretningsfører og endelig direktør 1944.
1924-1926 og igen fra 1928-1939 formand for HK´s Korsør afdeling.
1933-1937 i Ligningskommissionen (S).
1937 indvalgt i byrådet.
1943 viceborgmester og formand for havneudvalget.
Senere medlem af utallige udvalg indenfor byrådet.
Borgmester til 1. september 1957.
Skyttekonge: Forpagter Jørn Piper.
Gave: Skive forestillende Korsør Rådhus malet af Malermester Svend Aage Hansen.
Kilde Lokalhistorisk Arkiv i Korsør
Poul Berthelsen og Kirsten Borg.
Renskrevet Lisbeth Enøe Moosdorf.
Oplagt af Henning Petersen og Henrik Bach 2020
Korsør den 29 juni 1955.
Borgmesteren blev Fuglekonge ved skud af Forpagter Piper.
Der er ingen der vil modsige den agtværdige borger, som i går fastslog, at fugleskydning kun er drengestreger og sjov – for selvfølgelig er det rigtigt – men sidste års fuglekonge, hans majestæt Direktør Anders Hansen, Klitten, er ikke mindre agtværdig, fordi han under fugleskydningsfrokosten i går fastslog, at Korsør Fugleskydnings og Forskønnelsesselskab årlige legedag i Korsør Lystskov har en stor mission, idet den er med til at stabilisere sammenholdetmellem byens borgere. Der er jo ingen steder, man kommer hinanden nærmere end i leg.
Fugleskydningen begyndte ved Sommerlyst, efter formiddagens march gennem byen – men klokken 13 holdt man pause for at spise frokost, idet man traditionen tro indledte den med en march rundt om fuglen til tonerne af “Den glade vandringsmand”.
Ved frokostbordet bød selskabets formand, Herreekviperingshandler Knud Aarsø velkommen til de ca 40 deltagere, idet han samtidig formulerede et nifoldigt leve for kongen, og herefter fulgte rækken af traditionsrige taler.
Fuldmægtig H. E. Sørensen talte for flaget og fædrelandet, idet han opfordrede til fortsat at værne traditionerne – Assurandør Knud Rasmussen talte for gæsterne, byrådsmedlem A. Grøne, Kommandørkaptajn Såbye, Skovfoged Søling Hansen og Disponent Karlsen, medens formanden talte for sidste års fuglekonge ved at skitsere “Anders Hansens eventyr”, idet han samtidig takkede Direktør Hansen for den indsats, han har gjort for at gøre Korsørs navn kendt i den vide verden.
Direktør Anders Hansen takkede for de smukke ord, og mindede om det formål, den årlige legedag bør have – at bringe byens borgere nærmere sammen, så kævl kan undgås i hverdagen – og han sluttede med at formulere et trefoldigt leve for Forskønnelsesselskabet.
Byrådets repræsentant, Overportør A. Grøne, afslørede herefter en platte, som Direktør Anders Hansen har skænket selskabet til ophængning i Sommerlyst, og i forbindelse hermed bragte han borgmesterens og byrådets hilsen, idet han takkede selskabet for det arbejde, der er gjort gennem årene,
Efter frokosten dansede selskabets herrer “Skæve Thorvald”, og derpå fortsatte man skydningen, som resulterede i, at Direktør Anders Hansen måtte overdrage værdigheden som fuglekonge til Borgmester H. Christoffersen, der kunne tegne sig for brystpladen ved et skud af Forpagter J. Piper.
Resultaterne af skydningen blev iøvrigt.
Halsæblet: Blikkeslager Henry Jensen (Malermester Svend Aage Hansen).
Haleæblet: Harald Fischer (Tømrermester Holger Christensen).
Venstre Kloæble: Beinkamp (Bogtrykker Burchard).
Højre Kloæble: Gartner Otto Olsen (Bestyrer Fuglsang).
Højre Vingeæble: Svend Burchard (Blikkenslagermester Mikkelsen).
Venstre Vingeæble: Villy Larsen (Fuldmægtig Sørensen).
Halspladen: Købmand Verner Sørensen (Murermester Aasted Jensen).
Halepladen: Bagermester Th, Nissen ( Malermester Svend Aage Hansen).
Ringen: Fru Kallerup (Arkitekt Eriksen).
Kronen: Malermester Th. Hansen (Knud Aarsø).
Højre Vinge: Fru Inger Barslund (Werner Schwartzlose).
Venstre Vinge: Opkræver Jacobsen (Peter Carlsen).
Brystpladen: Borgmester H. Christoffersen (Forpagter J. Piper).
Kl 19 samledes man igen i Sommerlyst, medbringende damer og en madkurv, og da man havde spist og præmierne var uddelt, blev der danset til ære for byens nye fuglekonge.
Kilde: Sjællands Posten den 29 juni 1955.
Mediestream
Jimmy Pedersen
—————————-
I 1954 havde Ørbechs efterfølger H. Christoffersen jubilæum, 50 år et flot et må man sige.
Fredag den 12. marts kan det landskendte firma A/S H. Christoffersen fejre 50 års jubilæum. Stifterne nu afdøde Th. Ørbech, der senere udtrådte, Carsten Kordt og Walter Bröcker samt to udenbys fiskere. Under ledelse af Sagfører Wald. Hauerslev, der var aktiv med i firmaet fra starten til sin død, købte man ,,Gl. Postgård” og indrettede den til netfabrik med 6 maskiner m.v. Oprindelig hed firmaet ,, Korsør Mekaniske Netfabrik”, men da man senere holdt op med at væve nettene selv, skiftede man navn til ,, Fiskenet A/S”.
De første 16 år havde firmaet tillige kontor i København, hvorfra man ledede en særlig bindegarnsafdeling og en omfattende eksport. En del af aktiekapitalen var fra starten tysk, og denne del blev som bekendt konfiskeret efter krigen og udbudt. Det lykkedes imidlertid den nuværende direktør, Borgmester H. Christoffersen, ved hjælp af Sagfører H. Michaelsen, der var udnævnt til ,,Administrator“, at få en stor del af disse aktier overdraget til en del af personalet. De ejede altså nu så stor en del af aktiekapitalen, at de har indflydelse på driften. Der er her tale om et stykke socialisering, som burde være mønster for alle landets virksomheder, og som tjener til ære for de to herrer.
Siden man selv holdt op med at væve nettene, har man specialiseret sig i fremstilling af monterede redskaber, det gælder særlig alle slags trawl, på hvilket område fabrikken er i førte række herhjemme. Endvidere fremstiller man ruser, bundgarn og alle andre slags fiskeredskaber, som sagtens kan hævde sig på markedet, da man udelukkende bruger fagkyndige, erfarne fiskere til dette arbejde.
Desuden sælger firmaet stadig også umonterede net og garn samt tovværk og alle andre artikler til erhvervs- og lystfiskeri, ligesom man f.eks. leverer sportsnet til tennis, håndbold, fodbold, vandpolo og mange andre forskellige net. Endvidere har man gennem de sidste 25 år oparbejdet en betydelig virksomhed som manufakturgrossist bl.a. i gardiner, metervarer, til vævning samt håndbroderede duge, løbere og lommetørklæder m.v.
Ledelsen der for tiden består af Sagfører H. Michaelsen (Formand), Direktør H. Christoffersen og Prokurist Carlsen har udfoldet meget initiativ, og det kan i denne forbindelse nævnes, at omsætningen er tidoblet siden Christoffersen tiltrådte i 1921. Da han formentlig nu vil blive genvalgt som Borgmester for de kommende 4 år, bliver det hans førstmand P. Wetendorff Carlsen, der har været i firmaet i 23 år, som kommer til at overtage det meste af den daglige ledelse. Det er morsomt at se, at da Christoffersen i 1925 overtog ledelsen af virksomheden som godt 23 årig ung mand, var denne insolvent, men han har i de efterfølgende år fået konsolideret den ved flid og sparsommelighed, skønt firmaets lønninger altid har ligget pænt over tarifferne.
Virksomheden regnes nu for en af byens bedst fungerende, og der beskæftiges et ret stort antal.
I anledning af jubilæet nedlægges kranse på Th. Ørbechs og W. S. Hauerslevs grave. Firmaet har om formiddagen reception på kontoret for eventuelle gratulanter.
Om eftermiddagen holdes generalforsamling, hvor man vil forslå, at der udbetales et gratiale i forbindelse med en middag, der holdes om aftenen for personale og aktionærer med damer.
Kilde: Slagelse-Posten ( Slagelse) (1949-1960) 9 marts 1954
Mediestream
Jimmy Pedersen
Henrik Bach 2023
JSP