Malermester Rasmus Petersen
Fuglekongen 1948 – 1949
Fuglekongen 1948 – 1949
Fuglekonge 1948 og 1949 Malermester Rasmus Christian Petersen
Malermester Rasmus Petersen var tredie generation i den malerforretning, som hans bedstefar, Hans Ferdinand Petersen, etablerede i Algade 27 i 1856.
Rasmus Petersen bliver gift med med Margrethe Daniella Ottila Carstens Petersen
Der er malerværksted i Algade, og efterfølge en butik i Nygade nr 5
4 Generation tager over i 1981 det er Rasmus Petersens datter og svigersøn Mia og Villy Jørgensen, som fortsætter i Nygade.
Rasmus Petersen
Født 11-3-1895 død 3-10 1987
Kilde familien og Lokalhistorisk Arkiv i Korsør
Renskrevet Lisbeth Enøe Moosdorf.
Oplagt af Henrik Bach 2020
Fuglekonge to år i træk
Malermester Rasmus Petersen havde i 1949 ikke regnet med, at han som den eneste siden 1879, ville blive udråbt som konge to år i træk.
Konge i 2 år 1948-1949
På fugleskydnings dagen kan man ikke få bryst plade ned, det beslutte at Konge så skal trække lod mellem alle skyter som er til stræde, der sker så det at Malermester Rasmus Petersen trækker sig selv, og Konge som nok ikke er helt frist, her sidst på dagen nå ikke at protestere, før Statsminister og Herreekviperingshandler Knud Aarsø udråber konge til genvalgt.
Så Knud Aarsø som kun har være Statsminister i 1 år i 1948 og udråber sin anden konge som så er den samme person, Malermester Rasmus Petersen.
Vestsjællands Social-Demokrat Mandag den 4. juli 1949
Udtrak sig selv som fortsat konge Pudsig tildragelse under fugleskydningen Korsør Forskønnelsesforening holdt i lørdags sin traditionelle fugleskydning i Korsør Lystskov. Ved 8-tiden hentede man sidste års fuglekonge, malermester Rasmus Petersen, og i procession fortsatte man derefter gennem Korsør. Skydningen begyndte ved 10,30 tiden og fortsatte til hen imod aften, før de sidste rester af fuglen var skudt ned, kun afbrudt af en festlig frokost i Skovhuset.
Den regerende fuglekonge, Rasmus Petersen, optrådte selv som Notariuspublicus, da brystpladen ikke faldt, og stor var jublen, da han udtrak sig selv som fuglekonge. Den genvalgte konge forklarer selv, at han blev så paf, at han slet ikke nåede at protestere mod den usædvanlige udnævnelse, før rygtet var nået viden om således, at der ingen mulighed for abdikation.
Som traditionen også kræver det, marcherede den efterhånden store forsamling med kongen og dronningen i spidsen 3 gange rundt om
fuglestangen, og efter at kongeparret havde åbnet ballet, uddelte formand, Knud Aarsø, præmierne.
Halsæblet: Uddeler Faldborg ved arkitekt Ole Hansens skud.
Haleæblet: fru Ettrup ved skoleinsp. Meldorffs skud.
Venstre kloæble: Knud Aarsø ved lodtrækning.
Højre kloæble: Boghandler Mogens Zachariassen ved Anders Hansens skud.
Venstre vingeæble: fru Ing. Vald. Kæhler ved Jørgen Christoffersens skud.
Højre vingeæble: Smedem. Johs. Hansen ved skoleinspektør Meldirffs skud.
Kronen: fru H. Kjær ved malerm. Hugo Nielsens skud.
Ringen: Overass. Eriksen ved ark. Ole Hansens skud.
Halspladen: ved tømrerm. Holger Christensens skud.
Halepladen: fru Hansen ved skovf. Ortmanns skud.
Venstre vinge: fru sagf. Michaelsen ved Aasted Jensens skud.
Højre vinge: Bogh. Mogens Zachariassen ved Svend Hansens skud.
Brystpladen: Rasmus Petersen ved lodtrækning.
Den efterfølgende dans varede til ud på de små timer, og det blev et festligt punktum på en vellykket dag.
Korsør den 5 juli 1948.
Vellykket fugleskydning i gråvejr.
Malermester Rasmus Petersen blev Fuglekonge ved Korsør Forskønnelsesselskabs fugleskydning i lørdags.
Korsør Forskønnelsesselskab afholdt i lørdags årets fugleskydning ved Sommerlyst i Korsør Lystskov, og trods gråvejret blev festen yderst vellykket.
Traditionen tro marcherede skytterne med musik i spidsen igennem byen i de tidlige morgentimer. Kl 8 hentede man sidste års Fuglekonge, Farvehandler O. Rasmussen på Halskov, hvorefter turen igen gik tilbage til byen. Herfra marcherede man til Lovsøen, hvor biler ventede for at køre skytterne til Lystskoven. Efter den traditionelle sildemad begyndte skydningen, og der var udmærket stemning blandt såvel skytterne som de interesserede tilskuere.
Frokosten spistes i Sommerlyst kl 13, og her bød formanden for Korsør Fugleskydningsselskab, Herreekviperingshandler Knud Aarsø, velkommen til medlemmerne og rettede en speciel velkomst til selskabets gæster Borgmester O. Struck, Varmemester Laurits Ravn, Direktør H. Christoffersen, Orlogskaptajn Hertz, Radioforhandler H. C. Jørgensen og Skovfoged R. Ortmann.
Ved frokosten holdt Orlogskaptajn Hertz en meget morsom tale for selskabet. Smed Hansen talte for flaget og for byen. Borgmester O. Struck og Varmemester Laurits Ravn talte for Korsør og for Fugleskydningsselskabet.
Da den vellykkede frokost var forbi fortsatte man skydningen hele eftermiddagen og så sent som kl 18 var man endnu ikke færdig. De sidste præmier blev derfor fordelt ved lodtrækning. Tiden var nu inde for middagen, som spistes på Skovhuset, og efter denne var der bal på Sommerlyst.
Ballet, der varede til langt ud på natten, åbnedes af sidste års Fuglekonge, Farvehandler O. Rasmussen og den nybagte Fuglekonge Rasmus Petersen. Lidt senere på aftenen foregik præmieuddelingen.
Resultaterne af skydningen blev følgende:
Venstre Kloæble: Skotøjsfabrikant Holger Rasmussen, Halskovvej (ved lodtrækning).
Højre Kloæble: Fru Vognmand Justesen, jun. (Helge Fischer).
Halsæblet: Fru Sagfører Michaelsen (ved lodtrækning).
Venstre Vingeæble: Slagtermester Niels Müller, Halskovvej (Helge Fischer).
Højre Vingeæble: Bagermester Kornbæk-Hansen (Jørgen Christoffersen).
Kronen: Købmand Jacob Hviid (Vulkanisør Hansen).
Ringen: Fragtmand Birkegaard (ved lodtrækning).
Halspladen: Restauratør Aage Hansen, Hotel Skovhuset (ved lodtrækning).
Halepladen: Møller Christensen, Hulby (ved lodtrækning).
Venstre Vinge: Købmand N. Gregersen (ved lodtrækning).
Højre Vinge: Fru Bankdirektør Johansen (ved lodtrækning).
Kilde: Korsør Avis den 5 juli 1948.
Mediestream
Jimmy Pedersen
————————-
Korsør den 9 april 1948.
Formandsskifte i Forskønnelsesselskabet.
Forskønnelse af pladsen omkring kirken, hvortil der indhentes forslag eller ideer – Skovstien istandsættes af kommunen – Fugleskydning skal afholdes lørdag den 3 juli.
Forskønnelsesselskabet holdt i aftes årlig generalforsamling på Klubhotellet.
Af bemærkelsesværdige ting på generalforsamlingen skete det, at formanden Bankdirektør Gustav Johansen efter eget ønske trak sig tilbage, og endvidere vedtoges det at ændre selskabets navn til Korsør Fugleskydnings og Forskønnelsesselskab.
Generalforsamlingen åbnedes af formanden, Bankdirektør G. Johansen, der udtalte mindeord over de i årets løb afdøde medlemmer.
Formandens beretning.
Efter at Fuldmægtig H. E. Sørensen var valgt til dirigent, aflagde formanden beretning for det forløbne år.
Som bebudet på generalforsamlingen i fjor har vi ladet indlægge elektrisk lys i Sommerlyst, men skosværten forrenter udgiften. Vi har endvidere foretaget de nødvendige reparationer derude og ligeledes anskaffet noget inventar og service.
Den 9 august afholdtes fugleskydning, med særdeles god tilslutning, både til skydningen, frokosten og middagen med damer. Trods dyrtid har vi endnu en gang holdt traditionen i hævd med sølvtøj og præmier, musik gennem byen og indbudte honoratiores til frokosten, men det har ikke kunnet undgås, at fugleskydningen de sidste år har givet underskud. Det vil være absolut nødvendigt for fremtiden at søge forhøje prisen på skydekortene. Farvehandler O. Rasmussen blev årets fuglekonge.
Pladsen omkring kirken.
Menighedsrådets formand, Landtingsmand P. K. Thomsen, har anmodet om en udtalelse angående forskønnelse af pladsen omkring kirken. Jeg mener, at det grimme rækværk i alle tilfælde bør fjernes og muligst erstattes med en lav stensætning. Måske kan der også lavet en plan, hvorefter gaden går helt op til kirken, så anlægget helt sløjfes, og de gamle gravsten rejses op mod kirken. Da en nyordning imidlertid næppe gennemføres før hen på sommeren, vil jeg gerne benytte lejligheden til at indhente forslag eller ideer hos medlemmerne eller andre, som har interesse derfor. Send Deres forslag til selskabets bestyrelse, som vil lade dem gå videre til Menighedsrådets med bestyrelsens bemærkning dertil.
Træerne foran rådhusanlægget beskæres.
Byrådets Havneudvalg har anmodet om en udtalelse angående eventuel fældning eller beskæring af træerne i rådhusanlægget ud for Havnegade.
Bestyrelsen har udtalt, at fældningen af træerne ville virke skæmmende, men at en passende beskæring formentlig ville give mere lys til ejendommene i Havnegade.
Som medlemmerne bekendt gennem pressen, er der oprettet en Fæstningsfond, hvor byrådet og forskellige foreninger er repræsenteret. Fondens opgave er at skabe muligheder for Søbatteriets og Fæstningsterrænets istandsættelse. Bestyrelsen har valgt formanden med Arkitekt Breinholm som suppleant til at repræsentere foreningen. I anledning af den påtænkte maskinfabrik på Skovvej 25 ud for Lovsøanlægget har selskabet rettet henvendelse til Bygningskommissionen, idet vi protesterer mod, at anlæggets omgivelser benyttes til fabriksanlæg.
Skovstien.
Med dirigentens tilladelse vil jeg under dette punkt omtale Skovstien, selvom den er opført som særskilt punkt på dagsordenen. Sagen ligger sådan, at vi for et par år siden har tilbudt amtet stien. Amtet har senere meddelt os, at det ikke ønsker at overtage stien, før det nye vejprojekt gennemføres. Da imidlertid stien, navnlig på grund af kommunens arbejder ved Rosenvænget er i en meget dårlig forfatning, har vi anmodet kommunen om at gøre stien i stand. Dette har udvalget for Gade, Mark og Skov givet tilsagn om, mod at kommunen får ejendomsretten til stien. Vi har derefter afæsket amtet en erklæring i sagen og håber snart at få en afslutning på denne, så stien kan blive sat i stand til forårets stærke trafik.
Med en tak til alle, der har vist selskabet interesse i det forløbne år, afsluttede formanden beretningen.
Nye love og valgene.
Formanden forelagde forslag til nye love, der vedtoges.
Selskabets navn ændres til Korsør Fugleskydnings og Forskønnelsesselskab. Årskontingentet forhøjes fra 4 til 5 kr, og bestyrelsens antal ændres fra 6 til 5 medlemmer.
Formanden, Bankdirektør Gustav Johansen, meddelte at han ikke ønskede at modtage genvalg til bestyrelsen.
Der valgtes derefter følgende bestyrelse: Slagtermester Axel Svare, Fuldmægtig H. E. Sørensen, Arkitekt Nic. Breinholm, Tømrermester Ejvind Larsen og Købmand Aarsø. Suppleanter blev Repræsentant Emanuel Nielsen og Købmand Harald Fischer jun. , mens Mejeriejer Charles Nielsen og Arkitekt Ole Hansen blev revisorer. Revisorsuppleant blev Redaktør Corneliussen.
Under eventuelt udtalte Arkitekt Ole Hansen, med henblik på planen om en ændring af pladsen omkring kirken, at så vidt han var vidende om, måtte pladsen med gravstenene ikke inddrages.
Det vedtoges at afholde fugleskydning lørdag den 3 juli.
Dirigenten sluttede derefter generalforsamlingen med gode ønsker for selskabet.
Kilde: Korsør Avis den 9 april 1948
Mediestream
Jimmy Pedersen
hb 2022